Verkning och utprovning av boots 

Ordinarie pris verkning: 550 kr
Ordinarie pris bootsutprovning: 550 kr
50 kr per mil från Matfors- 1 mil ingår!

Jag erbjuder reducerade priser vid bokning av flera hästar:
2 hästar eller fler i samma stall: 500 kr/ häst 
A ponny eller föl (upp till 6 mån) i samband med annan häst: 350 kr 
Bootsutprovning i samband med verkning: 100 kr
Halv verkning (fram/bak) i samband med annan häst: 300 kr
Avskoning i samband med verkning: 25 kr/ hov


Mellan besöken är du välkommen att höra av dig med frågor och funderingar!

Alla priser är inkl. moms och gäller tills vidare.

___________________________________________________________

Betalning sker via swish eller faktura.

Swish: 123 696 65 50
Plusgiro: 213 57 09-0

___________________________________________________________

 

Några saker att tänka på inför besöket!

- Du som ägare ansvarar för att hästens ben och hovar är rena och torra beroende på årstid. Det sliter på mina verktyg att raspa på småsten, det innebär fler klädbyten och det är ett tyngre jobb som tar längre tid att utföra. Jag riskerar att få ett sämre grepp om hästens ben är blöta och leriga vilket är en säkerhetsrisk för både mig och hästen. 

- Självklart gör jag alltid mitt yttersta för att din häst ska få hovarna fixade och ännu viktigare är att hästen får en bra upplevelse av besöket- det vinner vi på i längden. Men, min kropp är mitt främsta redskap och jag kommer aldrig riskera min kropp för att färdigställa en verkning på en farlig eller tung häst. Hästar som har svårt att stå stilla brukar ofta ha andra fysiska problem som påverkar balansen. Du som ägare kan få hjälpa till att hålla i ett ben eller få instruktioner från sidan i de fall din häst är farlig eller tung. 
 
- Du som ägare ansvarar för att meddela mig innan besöket om din häst har eller misstänks ha en smittsam sjukdom, samt om din häst nyligen har behandlats av veterinär, är i behov av veterinärvård (jag utför ej operativa ingrepp), eller egentligen behöver ha en veterinärs bedömning på en skada eller sjukdom. Jag verkar ej hästar som är sövda, eller som fått lokalbedövning genom injektion. 
 

- Samarbetet är viktigt! Du som ägare behöver jobba aktivt mellan mina besök med tex. underhållsverkning, rengöring, träna hästen att lyfta benen osv. 

 

-Under de varma och torra perioderna måste du blöta din hästs hovar innan mitt besök. Det gör det möjligt för mig att göra ett bra jobb!